Getuigenissen

PictureLive verrijkt de beleving, zelfs van mensen die niet of moeilijk zien. Enkele getuigenissen.


Britt Roskam

Een slechtziende mama

Een daguitstap met mijn man en kinderen zou leuk en zorgeloos moeten zijn. Maar als gezin met een slechtziende mama is dat niet altijd evident. Een museum bezoeken vormt nog een groter probleem. Dan moet mijn man alles beschrijven wat er te zien is, moet hij ook de kinderen in het oog houden, al hun vragen beantwoorden en zelf nog proberen te genieten van de kunst. Niet evident om te combineren.

Met de PictureLive kan ik zelf de kunst “bekijken“ en kan mijn man zich om de kinderen bekommeren. Dankzij de combinatie voelplaat en audiobeschrijving kan ik me een goed beeld vormen hoe het kunstwerk eruit ziet. Op het einde van het bezoek deel ik dezelfde ervaring als mijn gezin. Een beetje op een aangepaste manier maar met hetzelfde voldane gevoel zoals vroeger toen ik nog goed zag. Het napraten geeft me evenveel voldoening want ik weet waarover het gaat, ik kan gedachten uitwisselen en meepraten over ons bezoek.

Christophe Hubrechsen

Dit werkt fantastisch. Mijn smartphone laat zonder problemen het geluidsfragment bij de voelplaat horen. Ik ben volledig blind maar kan de afbeelding voelen. Dankzij de beschrijving én de muziek, kan ik mij toch een beeld vormen van de afbeelding én een indruk krijgen van de sfeer.


Een concrete toepassing of project voor ogen waarbij PictureLive een verrijkende oplossing kan bieden? Neem vrijblijvend contact op!

Mail: info@picturelive.org

Bel: 0032 486 16 28 48

PictureLive is een merk van
Universal Design Projects CommV.

© 2019 - UNIVERSAL DESIGN PROJECTS - Alle rechten voorbehouden