Verrijk je beleving

Beleef beelden met meer zin(tuigen)

Unieke beleving met multi-sensoriële gids in natuurpark Het Zwin 

Wil je een unieke beleving van fauna en flora in Natuurpark Het Zwin (Knokke-Heist)? In de multi-sensoriële wandelgids kan je er teksten lezen én beluisteren en de foto's bekijken én voelen. Je hoort er zelfs het geklepper van de ooievaars en een boomkikkerconcert. 

VRT-nieuws over dit project: youtu.be/nwnAYUnnm6Q 

 i.s.m. AnyMedia en met steun van de Provincie West-Vlaanderen en Agentschap Natuur & Bos

Gids met voelplaten, audiobeschrijvingen en gebarentaal in Gent

Ook mensen met een visuele of auditieve beperking kunnen genieten van een wandeling door het historisch centrum in Gent. Een boekje met voelplaten, audiobeschrijvingen en gebarentaal geeft hen een beeld van de bezienswaardigheden en de informatie die zij anders niet kunnen zien of horen. Vlaamse en Engelstalige versies kan je krijgen bij Visit Gent.

i.s.m. AnyMedia, Stad Gent en met steun van Toerisme Vlaanderen

Tyne Cot Cemetery Passendale imponeert blinden en slechtzienden

Dankzij een voelplaat en een beklijvende geluidsmontage krijgen mensen met een visuele beperking een indrukwekkende beleving van deze rustplaats van duizenden gesneuvelden in WO I. Licht en Liefde dat kort na WO I ontstond, zette deze multi-sensoriële beleving in op een event n.a.v. haar 100-jarig bestaan.    

i.s.m. Blindenzorg Licht en Liefde en de CWGC

Activiteiten Vebes in sprekende kalender 

VeBes, de Vereniging van Blinden en Slechtzienden van Licht en Liefde pakt in 2023 uit met een sprekende kalender. Door de NFC-tag of QR-code te scannen krijg je informatie over VeBeS-activiteiten in je regio in Vlaanderen. De kalender heeft ook per maand een wenskaart met audiobeschrijving.

i.s.m. VeBeS en Blindenzorg Licht en Liefde 

Griekse goden in Hofkamer Antwerpen

Eind 18e eeuw pronkte een notabel Antwerps wolhandelaar met een weelderig en merkwaardig ingericht bouwwerk in zijn tuin. Een immens plafondschilderij van de Griekse godenwereld illustreert er de toenmalige tijdsgeest en bijhorende grandeur. Dankzij de voel- en luistertechnologie van PictureLive is in De Hofkamer dit kunstwerk - de grootste plafondschilderij op doek in West-Europa – voor iedereen te bewonderen.  Je ontdekt in deze verborgen erfgoedparel ook andere merkwaardige en buitensporige elementen zoals het boekentoilet en het geveluurwerk.

I.o.v. Herita en i.s.m. Faro en Nevero.

Beiaard Nieuwpoort klinkt beter dan ooit

Als stadsbeiaardier Els Debevere ‘Ne me quitte pas’ van Jacques Brel speelt, klinkt dit na een bezoek aan de beiaard rijker als voorheen. Je verneemt er alles over het bespelen van de klokken, komt te weten waarom het Belgisch leger de vorige toren liet dynamiteren en je bedient zélf even het beiaardklavier van de 67 klokken. Dankzij een reeks voel- en luisterplaten van PictureLive nu ook een bijzondere beleving mocht je gezichtsproblemen hebben. In een unieke multi-sensoriële brochure neem je een uitgebreid naslagwerk en een leuk souvenir mee naar huis. 

Met steun van de Stad Nieuwpoort en Toerisme Vlaanderen. 

Tentoonstelling Permeke Oostende

PictureLive selecteerde 8 werken uit deze Permeke-tentoonstelling (Venetiaanse Gaanderijen Oostende, mei ’20 – nov. ’20) en zette ze om in voel- en luisterplaten. Jan Decleir sprak de audiobeschrijvingen in en bij elk werk werd een passend muziekstuk gecomponeerd en gemonteerd. Het geheel geeft de expo en de band die Permeke met Oostende had een extra dimensie. 

I.o.v. de dienst Cultuur van de stad Oostende.

Tentoonstelling Van Eyck Gent

Voor de grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit (MSK Gent, feb ’20 – apr ’20) zet PictureLive 10 werken om in voelplaten. Zo is deze once in a lifetime-ervaring ook een unieke beleving voor mensen met een visuele beperking. Een tactiele verrijking van de verwondering die ook tijdsgenoten ervaarden bij Van Eycks meesterschap en genialiteit. 

I.o.v. MSK Gent.

The World of Bruegel in Black and White - Brussel

Pieter Bruegel de Oude speelde een sleutelrol in het Vlaanderen van toen als centrum voor de productie van en de handel in prenten. In ‘The World of Bruegel in Black and White’ (KBR Brussel, okt. ’19 – feb. ’20) ontdek je zijn meesterlijk vakmanschap. PictureLive laat je er een imaginair monsterlijk figuur uit Luxuria (De wellust) ook voelen. Een unieke ontdekking die het detail in het werk accentueert. 

I.o.v. KBR Brussel en ontwerpbureau Bailleul. 

Een concrete toepassing of project voor ogen waarbij PictureLive een verrijkende oplossing kan bieden? Neem vrijblijvend contact op!

Mail: info@picturelive.org

Bel: 0032 486 16 28 48

PictureLive is een merk van
Universal Design Projects CommV.

© 2019 - UNIVERSAL DESIGN PROJECTS - Alle rechten voorbehouden